Cursus Krav Maga

Deze cursus is ontwikkeld op basis van Krav Maga technieken voor mannen die op een verantwoorde en veilige manier willen leren zichzelf te beschermen.

Deze cursus duurt 10 weken. Na 10 weken heb je diverse technieken aangeleerd, die je in verschillende situaties kunt toepassen.

Waar: Sportpark Hartenstein, J.J. Talsmalaan 13, Oosterbeek

Start: februari en september

Bijdrage: € 100,00

INSCHRIJVEN

Wat is Krav Maga in het kort

Krav Maga (letterlijk vertaald: contactgevecht) is het befaamde Israëlische systeem van ongewapende strijd. Imi (Imrich) Sde-Or (Lichtenfeld), is de grondlegger van Krav Maga en werd in 1910 te Boedapest geboren. Op basis van de resultaten van een uitgebreid onderzoek heeft Imi de technieken van Krav Maga gecreëerd. De Krav Maga technieken zijn effectief, eenvoudig en makkelijk om te leren. Ze kunnen worden toegepast onder extreme stress situaties door zowel mannen, vrouwen of zelfs kinderen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd. Krav Maga is geen competitie sport, maar een systeem. Het systeem kent geen regels. In de strijd om je leven is alles toegestaan om te overleven. In het systeem worden vaak aanvallen toegepast op het kruis van een aanvaller, zijn ogen of zijn keel.

Ook bijten wordt gebruikt, evenals alledaagse goederen die iemand bij zich draagt zoals sleutels, aansteker, pen enz. Krav Maga wordt in het algemeen verdeeld in twee aspecten:

Zelfverdediging tegen onverwachte gewapende en ongewapende aanvallen zoals bijv. verdediging tegen verschillende soorten wurggrepen, overpakkingen (statisch en dynamisch), stoten, trappen, aanvallen en mobiliseren op de grond, mes-, stok- en vuurwapenaanvallen, gijzelingssituaties, enz.

Gevechtstraining: full contact sparring met en zonder bescherming, waarbij men gebruik maakt van grond technieken, verwurgingen, stoten (slaan met open hand), trappen enz. Stress conditionering, uithoudings- mentaliteits- en incasseringstraining, messengevecht enz. Omdat de technieken van Krav Maga eenvoudig en praktijkgericht zijn, is het systeem op dit moment zeer populair bij de orde handhavende instanties over de gehele wereld. (bron: Krav Maga Nederland)

Waarmee kunnen wij je helpen?

Meld je nu aan voor een persoonlijke kennismaking en maak geheel vrijblijvend en oriënterend kennis met het vitaliteitsprogramma van Corpus Business.

Contact opnemen